Bevalling

Bevalling

Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft het op haar eigen manier. Hoe jij je voelt als je kindje geboren wordt, kan niemand je vertellen. Wel kunnen wij vertellen wat er tijdens een bevalling lichamelijk met je gebeurt en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Tijdens de controles geven wij hierover  informatie en kun je ons vragen stellen. Wat je zelf vooraf al kunt doen, is op zoek gaan naar informatie. Lees folders, tijdschriften en boeken en bezoek eventueel een voorlichtingsavond. Wat ook heel belangrijk is, is dat je rust neemt zodat je met een goede conditie aan de bevalling kunt beginnen. 

Ongeveer een maand voor de uitgerekende datum bespreken wij wat de signalen zijn dat de bevalling gaat beginnen en wanneer je ons moet bellen. Verder geven we je een checklist mee wat je in huis moet hebben. Op de site www.deverloskundige.nl/folders staan veel digitale folders mbt onderwerpen over de bevalling; bv houdingen, pijnbestrijding, stuitbevalling ed. Het is goed om te lezen als voorbereiding.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Ik heb het nog nooit gedaan

dus ik denk dat ik het wel kan

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.