Borstvoeding en/of flesvoeding

Borstvoeding en/of flesvoeding

Borstvoeding is zonder twijfel de beste voeding voor je baby. Het is goed om je voor te bereiden. Dit kan op allerlei manieren; oa door het bezoeken van een voorlichtingsavond. Er zijn verschillende organisaties die zo’n avond organiseren. Oa; La Leche League, De Provinciale Kraamzorg, DAT kraamzorg, Bravis Ziekenhuis en het Admiraal de Ruyter ziekenhuis. Voor de recente data kun je de website van de desbetreffende organisatie raadplegen.

Borstvoeding wordt wereldwijd als eerste keus voor babyvoeding aangeraden. Moedermelk bevat waardevolle voeding- en afweerstoffen die kinderen nodig hebben voor hun groei, ontwikkeling en gezondheid. Vooral de borstvoeding van de eerste dagen na de geboorte bevat grote hoeveelheden beschermende stoffen. Het geven van borstvoeding eist echter wel inzet van jou en je partner, omdat het de eerste week meestal niet vanzelf loopt. Het is dus belangrijk dat je zelf achter het geven van borstvoeding staat.

Mocht je geen borstvoeding kunnen of willen geven, dan zijn er diverse merken flesvoeding te koop.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Mijn favoriete plekje

is naast jou

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.