Verloskundigen Reimerswaal
Centering Pregnancy

Centering Pregnancy

Vanaf november zijn wij gestart met centering pregnancy (cp). Cp combineert de medische controles met de ontwikkeling van kennis, zelfstandigheid en groepsondersteuning. De zwangere is actiever betrokken bij de zorg. Ze participeert actief in haar eigen zorgproces. Het medisch onderzoek en de groepsbijeenkomst worden gecombineerd.  De bijeenkomst wordt begeleid door 2 verloskundigen. In groepsverband ontstaat er een netwerk wat elkaar ondersteunt en elkaar aanvult. Het bespreekbaar maken van zorgen, ervaringen, en vragen van zwangeren in groepsverband stimuleert tot het stellen van vragen die zwangeren bezig houden. Zie www.centeringhealtcare.nl.

De eerste controles zijn individueel. De echo’s ook. Vanaf 36 wkn gaat de zwangere iedere week op controle, dit is ook weer individueel.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen. Dit kan één keer in de maand tijdens het Mama café

Nieuws

Nieuwe collega   •   augustus 2018

Vanaf 10 september komt Judith Groeneweg ons team versterken. Zij is al een aantal jaar werkzaam in de regio Rotterdam maar is van oorsprong zeeuwse. Jasmijn is tijdelijk afwezig. Janneke zal vanaf september minder gaan werken. Zij gaat vanaf half oktober met zwangerschapsverlof.

Centering Pregnancy   •   december 2017

Vanaf november 2017 zijn wij gestart met centering pregnancy. De medische controles (8x) worden tijdens een groepsbijeenkomst uitgevoerd. In de groep is er meer tijd voor voorlichting, educatie en uitwisselen van ervaringen. Iedere 6 weken start er een groep.

Lees nog meer nieuws

Nieuws

Growing Tiny Humans

Is Exhausting

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.