Aangeven

Aangeven

De aangifte van je baby moet gedaan worden in de gemeente waar het geboren is. Dit moet binnen twee werkdagen. Het weekend en algemeen erkende feestdagen tellen niet mee voor de aangiftetermijn. Degene die aangifte doet moet ook bij de bevalling aanwezig zijn geweest.

Om een baby aan te geven zijn de identiteitspapieren van de moeder en degene die het kindje aangeeft, het eventuele trouwboekje of het bewijs van erkennen nodig.

Het is ook mogelijk om digitaal aangifte te doen door middel van je DigiD. Als je poliklinisch bevalt neem dan je DigiD mee zodat je dit meteen kan regelen.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

weet je wat fijn is een kusje op je kop

zo'n klein schattig zoentje daar fleurt je dag van op!

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.