Pijnstilling

Pijnstilling

Tijdens de bevalling trekt de baarmoeder samen en zo krijg je ontsluiting. Zo’n samentrekking heet een wee. Tussen de weeën door is de pijn meestal weg. De meeste vrouwen voelen de weeën onder in de buik en vaak ook in de rug en bovenbenen. Bijna alle vrouwen ervaren heftige pijn tijdens de bevalling. De pijn is meestal het hevigst tijdens de ontsluiting. Dit is de tijd voordat je gaat persen.

Er zijn verschillende manieren om de pijn te verzachten. Bijvoorbeeld in een warm bad of onder de douche, massage of in het begin stadium kan paracetemol helpen. Het kan zijn dat je zelf ervaart dat er meer pijnstilling nodig is om de bevalling aan te kunnen. In overleg met de verloskundige wordt dit met je besproken. Afhankelijk van de fase van de bevalling wordt er naar de mogelijkheden van verschillende vormen van pijnstilling gekeken. De pijnstilling wordt in het ziekenhuis verzorgd, omdat dit ook effect heeft op het kind en zo goed te monitoren is.

Bekijk hier informatie over pijnstilling:
https://deverloskundige.nl/bevalling/tekstpagina/33/pijnbehandeling/

De beschikbare pijnstilling is afhankelijk van het ziekenhuis waar je heen gaat. Bekijk dit op de website van het ziekenhuis. 


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Grote avonturen

beginnen klein

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.