Anticonceptie

Anticonceptie

Het is verstandig om na te denken over anticonceptie. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie. Op de website; www.anticonceptie.nl kun je orienteren welke vorm bij je zou kunnen passen.

Voor het plaatsen van een koper -of hormoonhoudende spiraal kun je ook bij ons terecht. Het is verstandig om je verzekeringspolis na te lezen of je dit vergoed krijgt. Niet alle verzekeringen vergoeden anticonceptie. Voor meer informatie hierover zie www.spiraalplaatsen.nl.

Je kunt telefonisch een afspraak maken hiervoor. Agnes of Marjan plaatst de spiraal en controleert met de echo meteen of deze goed zit.

Na een (vaginale) bevalling kan een spiraal geplaatst worden vanaf 10 weken na de bevalling. Ben je niet recent bevallen, dan wordt de spiraal geplaatst tijdens je menstruatie. Het plaatsen is dan eenvoudiger, omdat de baarmoedermond dan ietsje open staat.

Na de plaatsing wordt er een afspraak gemaakt voor een nacontrole die zes weken later of na minimaal 1 menstruatie plaatsvindt. Tijdens deze controle wordt gekeken of de spiraal nog goed op zijn plek zit en je geen klachten hebt. Daarna kun je zelf af en toe controleren of je de draadjes nog kunt voelen.

Na verwijdering van het spiraaltje ben je direct weer vruchtbaar.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Grote avonturen

beginnen klein

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.