Kinderwens

Kinderwens

Vanaf het moment dat je geen anti-conceptie gebruikt en zwanger zou kunnen raken, is het belangrijk dat je rekening houdt met een zwangerschap. Vanaf het prille begin ben jij namelijk verantwoordelijk voor je zwangerschap en de manier waarop je leeft. Indien je medicijnen gebruikt is het belangrijk om na te gaan of deze schadelijk zouden kunnen zijn voor de zwangerschap. Bespreek met je huisarts of specialist of het verstandig is om het medicijngebruik te continueren of dat het beter is om hiermee te stoppen en/of af te bouwen of over te stappen op andere medicijnen voordat je zwanger wordt.

Foliumzuur en Vitamine D

Al voordat je zwanger raakt is het belangrijk om foliumzuur te gaan slikken. Tot acht weken na de bevruchting wordt foliumzuur geadviseerd. Dit vermindert de kans op een kind met een open ruggetje. Extra vitamine D zorgt dat het calcium en het fosfor dat we met de voeding binnenkrijgen, beter door het lichaam wordt opgenomen. Dat zorgt voor sterke botten en tanden voor moeder en baby. Het advies is gedurende de gehele zwangerschap elke dag 1- microgram vitamine D te slikken. Voor alle gesluierde en/of donker gepigmenteerde moeders die weinig zuivel gebruiken is dit extra belangrijk.

Gezonde leefstijl

Stoppen met roken, geen alcohol of drugs gebruiken, verstandig en gezond eten; een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezond lichaam en vergroot de kans op een gezond kind.

Op de website; zwangerwijzer.nl staat een vragenlijst die belangrijk is om in te vullen als je zwanger wilt worden, of net zwanger bent. Je krijgt dan persoonlijk advies over bv je leefstijl en voedingsadviezen. Wil je meer weten over gezonde voeding in je zwangerschap ? Kijk dan op www.voedingscentrum.nl of bv 9maandenmenu.nl.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Grote avonturen

beginnen klein

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.