Moeders voor moeders

Moeders voor moeders

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je je vrijblijvend aanmelden bij Moeders voor Moeders. 

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit de urine wordt het hCG-hormoon gewonnen, dit wordt vervolgens gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Op deze manier dragen zwangere vrouwen dus bij aan het vergroten van de kans op een zwangerschap bij vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen.

Jezelf aanmelden kan tot en met 10 weken na je laatste menstruatie. Indien je niet weet wanneer je laatste menstruatie was of je hebt een onregelmatige cyclus, dan is aan de hand van een echo vast te stellen hoeveel weken je zwanger bent en of het nog zinvol is om jezelf aan te melden.

Aanmelden

Jezelf aanmelden kan op verschillende manieren via:

Ilsanne Kingma neemt dan telefonisch contact met je op. Zie ook www.berichtjeuitjebuik.nl.

De consulente komt de eerste keer bij je langs om je aantal vragen te stellen over je gezondheid en om de urinebekers en het kratje af te geven. Zij is niet herkenbaar als consulente van Moeder voor Moeders, zodat niemand in je omgeving kan weten dat je zwanger bent! Je krijgt per dag een opvangbeker om je urine in op te vangen. De opvangbekers worden 1 keer per week bij je thuis opgehaald. Na 16 weken zwangerschap vermindert het hormoon in je urine, na deze periode heeft geen zin meer om de urine op te vangen.

 


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Grote avonturen

beginnen klein

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.