Verloskundigen Reimerswaal
Kraamzorg

Kraamzorg

Het is belangrijk om je voor je 16e zwangerschapsweek in te schrijven bij een kraamzorginstantie.

Meestal zal er tijdens de bevalling een kraamverzorgster aanwezig zijn. Zij assisteert ons tijdens de bevalling en doet de nazorg. In de eerste week na de bevalling, het kraambed, komt de kraamverzorgende voor jou en de baby zorgen. Naast ons, kun je ook bij haar terecht met vragen over de verzorging van je baby. De kosten van kraamzorg zijn afhankelijk van de wijze hoe je verzekerd bent. In je polis kun je zien wat je kosten zijn of je kunt je zorgverzekeraar bellen om dit na te vragen.

De kraamzorginstanties waar wij onder andere mee samenwerken zijn:


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen. Dit kan één keer in de maand tijdens het Mama café

Nieuws

Nieuwe collega   •   augustus 2018

Vanaf 10 september komt Judith Groeneweg ons team versterken. Zij is al een aantal jaar werkzaam in de regio Rotterdam maar is van oorsprong zeeuwse. Jasmijn is tijdelijk afwezig. Janneke zal vanaf september minder gaan werken. Zij gaat vanaf half oktober met zwangerschapsverlof.

Centering Pregnancy   •   december 2017

Vanaf november 2017 zijn wij gestart met centering pregnancy. De medische controles (8x) worden tijdens een groepsbijeenkomst uitgevoerd. In de groep is er meer tijd voor voorlichting, educatie en uitwisselen van ervaringen. Iedere 6 weken start er een groep.

Lees nog meer nieuws

Nieuws

Grote avonturen

beginnen klein

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.