Verloskundigen Reimerswaal
Thuis bevallen

Thuis bevallen

Vanaf 37 weken zwangerschapsduur, dus drie weken voor de uitgerekende datum, mag je thuis bevallen. Wij en de kraamverzorgster zijn hierbij aanwezig. Na de bevalling wordt alles opgeruimd en blijven wij nog 1,5 tot 2 uur na de bevalling om alles goed in de gaten te houden.

Het is verstandig dat vanaf 37 weken je bed op werkhoogte staat voor ons en de kraamverzorgster. Zorg ook dat je de benodigde spullen in huis hebt. Dit zijn onder andere; een kraampakket, rol vuilniszakken, twee emmers en goede verlichting. Verwarming is ook belangrijk als je thuis wilt bevallen en de ruimte moet goed te bereiken zijn voor een brancard. In de folder van de kraamzorg vind je verder nog een checklist van spullen die nodig zijn voor de baby (o.a. twee kruiken). Om medische redenen kun je ook nog naar het ziekenhuis moeten. Het is daarom handig als je van te voren al een tasje hebt klaargezet met toiletspullen en kleding voor jezelf en de baby.

Ongeveer de helft van de vrouwen die in Reimerswaal een baby krijgen, bevalt thuis!


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen. Dit kan één keer in de maand tijdens het Mama café

Nieuws

Nieuwe collega   •   augustus 2018

Vanaf 10 september komt Judith Groeneweg ons team versterken. Zij is al een aantal jaar werkzaam in de regio Rotterdam maar is van oorsprong zeeuwse. Jasmijn is tijdelijk afwezig. Janneke zal vanaf september minder gaan werken. Zij gaat vanaf half oktober met zwangerschapsverlof.

Centering Pregnancy   •   december 2017

Vanaf november 2017 zijn wij gestart met centering pregnancy. De medische controles (8x) worden tijdens een groepsbijeenkomst uitgevoerd. In de groep is er meer tijd voor voorlichting, educatie en uitwisselen van ervaringen. Iedere 6 weken start er een groep.

Lees nog meer nieuws

Nieuws

Growing Tiny Humans

is exhausting

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.