Verloskundigen Reimerswaal
Hielprik en gehoorscreening

Hielprik en gehoorscreening

Tussen de vierde en zesde dag na de geboorte van je kindje wordt de hielprik gedaan. Er wordt bloed afgenomen uit de hiel van de baby. Dit wordt gedaan door een medewerker van de GGD. In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal aandoeningen. Snelle opsporing van een aandoening kan zeer ernstige schade in de lichamelijke en/of geestelijke ontwikkeling van je kindje voorkomen of beperken.

Tevens wordt tijdens dit bezoek de gehoortest afgenomen. Je baby krijgt een klein dopje in het oor. Het dopje is verbonden aan een meetapparaat. Dit apparaat meet het gehoor van je baby. Beide oren worden apart getest. Je krijgt meteen uitslag van de test. Zo kan op zeer jonge leeftijd een gehoorstoornis opgespoord worden.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen. Dit kan één keer in de maand tijdens het Mama café

Nieuws

Nieuwe collega   •   augustus 2018

Vanaf 10 september komt Judith Groeneweg ons team versterken. Zij is al een aantal jaar werkzaam in de regio Rotterdam maar is van oorsprong zeeuwse. Jasmijn is tijdelijk afwezig. Janneke zal vanaf september minder gaan werken. Zij gaat vanaf half oktober met zwangerschapsverlof.

Centering Pregnancy   •   december 2017

Vanaf november 2017 zijn wij gestart met centering pregnancy. De medische controles (8x) worden tijdens een groepsbijeenkomst uitgevoerd. In de groep is er meer tijd voor voorlichting, educatie en uitwisselen van ervaringen. Iedere 6 weken start er een groep.

Lees nog meer nieuws

Nieuws

Mom turned upside

down spells wow!

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.