Hielprik en gehoorscreening

Hielprik en gehoorscreening

Tussen de vierde en zesde dag na de geboorte van je kindje wordt de hielprik gedaan. Er wordt bloed afgenomen uit de hiel van de baby. Dit wordt gedaan door een medewerker van de GGD. In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal aandoeningen. Snelle opsporing van een aandoening kan zeer ernstige schade in de lichamelijke en/of geestelijke ontwikkeling van je kindje voorkomen of beperken.

Tevens wordt tijdens dit bezoek de gehoortest afgenomen. Je baby krijgt een klein dopje in het oor. Het dopje is verbonden aan een meetapparaat. Dit apparaat meet het gehoor van je baby. Beide oren worden apart getest. Je krijgt meteen uitslag van de test. Zo kan op zeer jonge leeftijd een gehoorstoornis opgespoord worden.

Meer informatie over de hielprik op de website van RIVM.

Meer informatie over de gehoorscreening op de website van de RIVM.


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Mom turned upside

down spells wow!

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.