Verloskundigen Reimerswaal
Poliklinisch bevallen

Poliklinisch bevallen

Een poliklinische bevalling is bevallen in het ziekenhuis zonder medische reden. Je huurt eigenlijk een verloskamer. Hier zijn dan ook kosten aan verbonden. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een poliklinische bevalling. Informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekeraar. 

In deze regio kun je kiezen voor een poliklinische bevalling in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Goes of in Bravis Ziekenhuis te Bergen op Zoom.

Bravis ziekenhuis heeft een speciaal Moeder en Kindcentrum. Je kunt via de website www.bravismoederenkindcentrum.nl  hier meer over lezen en je ook aanmelden voor een informatie-avond of/en rondleiding.

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Goes is op dit moment druk bezig met de bouw van een nieuwe afdeling. De opening is 20 september vanaf dan kunnen vrouwen op die afdeling gaan bevallen, en indien nodig, samen met hun baby opgenomen kunnen worden. Voor een rondleiding kun je in Goes ook regelmatig terecht. Vraag na via je verloskundige voor de actuele data.

Klik hier voor meer informatie op de website van het ADRZ

Tijdens een poliklinische bevalling begeleiden wij je bevalling met assistentie van een kraamverzorgster. Niet alle kraamcentra hebben een contract om binnen een ziekenhuis te assisteren. Het kan dus voorkomen dat je tijdens de bevalling een andere kraamverzorgster ziet dan later thuis in het kraambed. Indien je bevalling zich aandient, bel je ons. Wij komen dan naar je toe en beoordelen de situatie thuis. Daarna bellen wij het ziekenhuis en regelen de kraamzorg. Wij gaan dan met jou naar het ziekenhuis en begeleiden je bevalling.

 


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen. Dit kan één keer in de maand tijdens het Mama café

Nieuws

Nieuwe collega   •   augustus 2018

Vanaf 10 september komt Judith Groeneweg ons team versterken. Zij is al een aantal jaar werkzaam in de regio Rotterdam maar is van oorsprong zeeuwse. Jasmijn is tijdelijk afwezig. Janneke zal vanaf september minder gaan werken. Zij gaat vanaf half oktober met zwangerschapsverlof.

Centering Pregnancy   •   december 2017

Vanaf november 2017 zijn wij gestart met centering pregnancy. De medische controles (8x) worden tijdens een groepsbijeenkomst uitgevoerd. In de groep is er meer tijd voor voorlichting, educatie en uitwisselen van ervaringen. Iedere 6 weken start er een groep.

Lees nog meer nieuws

Nieuws

Growing Tiny Humans

is exhausting

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.