Poliklinisch bevallen

Poliklinisch bevallen

Een poliklinische bevalling is bevallen in het ziekenhuis zonder medische reden. Je huurt eigenlijk een verloskamer. Hier zijn dan ook kosten aan verbonden. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een poliklinische bevalling. Informeer hiernaar bij je eigen zorgverzekeraar. 

In deze regio kun je kiezen voor een poliklinische bevalling in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Goes of in Bravis Ziekenhuis te Bergen op Zoom.

Bravis ziekenhuis heeft een Moeder en Kindcentrum. 

Klik hier voor meer informatie op de website van het Bravis Ziekenhuis

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Goes heeft ook een Moeder en Kindcentrum. 

Klik hier voor meer informatie op de website van het ADRZ

Tijdens een poliklinische bevalling begeleiden wij je bevalling met assistentie van een kraamverzorgster. Niet alle kraamcentra hebben een contract om binnen een ziekenhuis te assisteren. Het kan dus voorkomen dat je tijdens de bevalling een andere kraamverzorgster ziet dan later thuis in het kraambed. Indien je bevalling zich aandient, bel je ons. Wij komen dan naar je toe en beoordelen de situatie thuis. Daarna bellen wij het ziekenhuis en regelen de kraamzorg. Wij gaan dan met jou naar het ziekenhuis en begeleiden je bevalling.

 


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Growing Tiny Humans

is exhausting

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.