Wanneer bellen?

Wanneer bellen?

Rond de 36ste zwangerschapsweek krijg je van ons een belbrief mee. Daarin staat wanneer je ons kunt bellen.
De volgende informatie geldt vanaf een zwangerschapsduur van 37 weken. Zijn er vóór die termijn bijzonderheden, dan neem je altijd direct contact met ons op via 0113-503842. Je wordt dan doorgeschakeld met de verloskundige die dienst heeft. Is zij in gesprek of niet bereikbaar, dan hoor je welke verloskundige achterwacht heeft en haar telefoonnummer, zodat je haar kan bellen.

  • Als je weeën krijgt die iedere 5 minuten terugkomen, 1 minuut lang duren en dit 1 uur lang regelmatig is. Weeën zijn buikkrampen. Als je buikpijn regelmatig terugkomt zijn dit ontsluitingsweeën.
  • Als je vruchtwater verliest. Indien je vliezen breken is het belangrijk dat je kijkt naar de kleur van het vruchtwater. De normale kleur van vruchtwater is helder/ lichtgeel met witte vlokjes erin. Is het vruchtwater groen, bruin of bloederig van kleur zeg dit dan duidelijk tegen de verloskundige.
  • Als je bloed verliest. Een paar druppels bloedverlies vermengt met slijm is een normaal verschijnsel tijdens de ontsluiting. Maar heb je meer dan een inlegkruisje bloedverlies dan altijd bellen.
  • Als je de baby weinig voelt bewegen.
  • Als je ongerust bent.

Het kan zijn dat wij je een persoonlijk advies geven wanneer je ons moet bellen, volg dit dan altijd op.

Onze mobiele nummers zijn: 

0623660139 (Marjan Lindenbergh)
0629300219 (Anja de Putter)
0651639751 (Jasmijn Honkoop)
0622254002 (Janneke Koppejan)
0637272091 (Lisa van Zitteren)


Zwangerschap

Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze anders.

Bevalling

Bevalling

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft dit op haar eigen manier.

Kraambed

Kraambed

Het kraambed is de periode van de eerste tien dagen na de bevalling. Ook hierin begeleiden wij je de eerste dagen.

1e jaar ouders

1e jaar ouders

Het eerste jaar als ouders is intensief. Er zijn heel veel veranderingen, fijn om deze ervaringen samen met andere pas-bevallen vrouwen te delen.

Nieuws
Bevalling in een bad
Nieuws

Growing Tiny Humans

is exhausting

Altijd bereikbaar

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen naar nummer 0113-503842. Wanneer er niet opgenomen wordt, hoor je een antwoordapparaat met het nummer van de dienstdoende verloskundige. Je kunt dit altijd bellen voor het maken van een afspraak, voor vragen of voor verloskundige hulp.